10′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′
Υλικά
Μερίδες: 10
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπανανόψωμο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά και δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα (τρυπάμε το κέντρο του κέικ και κοιτάμε αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή. Αν όχι, ψήνουμε λίγο ακόμα).
- Αφήνουμε το μπανανόψωμο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 