Συνταγή: Μπανανόψωμο, χωρίς ζάχαρη

Εκμεταλλευόμαστε τη φυσική γλυκύτητα που έχουν οι μπανάνες, για να φτιάξουμε ένα θρεπτικό μπανανόψωμο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπανανόψωμο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  3. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  5. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά και δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα (τρυπάμε το κέντρο του κέικ και κοιτάμε αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή. Αν όχι, ψήνουμε λίγο ακόμα).
  8. Αφήνουμε το μπανανόψωμο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy