Συνταγή: Μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας

Πανεύκολη λιχουδιά τα μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας για όταν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό αλλά και υγιεινό.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα Μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
  3. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μετρίου πάχους.
  4. Καρφώνουμε κάθε ροδέλα με πιρούνι και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Ακουμπάμε τα μπανανοσοκολατάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα.
  6. Κατόπιν τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο ώστε να τα σερβίρουμε δροσερά.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε, προτού στεγνώσει η επικάλυψη γαρνίρουμε κάθε ροδέλα με ένα κομμάτι καρύδι.
  • Οσο πιο υψηλή η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο περισσότερη ώρα χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  • Τα γλυκίσματα αυτά είναι για άμεση κατανάλωση, αφού, αν μείνουν πολύ στο ψυγείο, η σοκολάτα θαμπώνει και η μπανάνα μαυρίζει.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy