15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′
Υλικά
Διαδικασία
- Για τα Μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μετρίου πάχους.
- Καρφώνουμε κάθε ροδέλα με πιρούνι και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ακουμπάμε τα μπανανοσοκολατάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα.
- Κατόπιν τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο ώστε να τα σερβίρουμε δροσερά.
Μυστικά
- Αν θέλουμε, προτού στεγνώσει η επικάλυψη γαρνίρουμε κάθε ροδέλα με ένα κομμάτι καρύδι.
- Οσο πιο υψηλή η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο περισσότερη ώρα χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
- Τα γλυκίσματα αυτά είναι για άμεση κατανάλωση, αφού, αν μείνουν πολύ στο ψυγείο, η σοκολάτα θαμπώνει και η μπανάνα μαυρίζει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 