Συνταγή: Μπανανά! (ή γιαουρτογλυκό με ζελέ)

Ένα εντυπωσιακό γλυκό με γιαούρτι και ζελέ, που προέκυψε από ένα χαριτωμένο λάθος.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
45′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για το γλυκό μπανανά ξεκινάμε και στραγγίζουμε τις φέτες ανανά κομπόστα και αδειάζουμε το σιρόπι τους σε μια μέτρια κατσαρόλα (αφήνουμε τις φέτες κατά μέρος).
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται ώστε το υγρό να είναι συνολικά 800 ml και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τέσσερα φακελάκια φρουί ζελέ.
  4. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
  5. Αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα, και το αδειάζουμε σε ένα γυάλινο ταψάκι.
  7. Από πάνω απλώνουμε τον ανανά, σε φέτες ολόκληρες ή κομμένες στη μέση ή σε μικρά κομμάτια.
  8. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι να πήξει και να σφίξει καλά.
  9. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με ροζέτες σαντιγί και κερασάκια μαρασκίνο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy