45′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 10-12
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για το γλυκό μπανανά ξεκινάμε και στραγγίζουμε τις φέτες ανανά κομπόστα και αδειάζουμε το σιρόπι τους σε μια μέτρια κατσαρόλα (αφήνουμε τις φέτες κατά μέρος).
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται ώστε το υγρό να είναι συνολικά 800 ml και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τέσσερα φακελάκια φρουί ζελέ.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
- Αφήνουμε το ζελέ να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα, και το αδειάζουμε σε ένα γυάλινο ταψάκι.
- Από πάνω απλώνουμε τον ανανά, σε φέτες ολόκληρες ή κομμένες στη μέση ή σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι να πήξει και να σφίξει καλά.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με ροζέτες σαντιγί και κερασάκια μαρασκίνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 