Συνταγή: Μπακλαβάς με αμύγδαλα, τζίντζερ, καστανή ζάχαρη και σιρόπι εσπεριδοειδών

Όλα τα αρώματα των εσπεριδοειδών στον πιο αρωματικό μπακλαβά, με χαρακτήρα και γεύση. Έχει αμύγδαλα, τζίντζερ, καστανή ζάχαρη και σιρόπι εσπεριδοειδών!

2: προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:30′

Υλικά

Μερίδες: (για ταψί 30×40 εκ.)

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον μπακλαβά με αμύγδαλα, τζίντζερ, καστανή ζάχαρη και σιρόπι εσπεριδοειδών, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει, και αλείφουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψί.
  4. Απλώνουμε τα πρώτα 4 φύλλα στο ταψί, το καθένα καλά βουτυρωμένο, και κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν.
  5. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση και καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, το καθένα καλά βουτυρωμένο.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, το καθένα καλά βουτυρωμένο.
  7. Περιχύνουμε την επιφάνεια με όσο βούτυρο μας έχει μείνει, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά, για να κρυώσει το βούτυρο.
  8. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε προσεκτικά τον μπακλαβά μέχρι κάτω, μπακλαβαδωτά.
  9. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια

Σιρόπι

  1. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. (Αν ρίξουμε στο νύχι μας μία σταγόνα από το σιρόπι, θα πρέπει να σταθεί και να μην πέσει.)
  2. Ξεφουρνίζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι ζεστός, τον περιχύνουμε ομοιόμορφα με το καυτό σιρόπι.
  3. Αφήνουμε περίπου 3 ώρες, για να το απορροφήσει.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy