2: προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:30′
Υλικά
Μερίδες: (για ταψί 30×40 εκ.)
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον μπακλαβά με αμύγδαλα, τζίντζερ, καστανή ζάχαρη και σιρόπι εσπεριδοειδών, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει, και αλείφουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψί.
- Απλώνουμε τα πρώτα 4 φύλλα στο ταψί, το καθένα καλά βουτυρωμένο, και κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μισή γέμιση και καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, το καθένα καλά βουτυρωμένο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, το καθένα καλά βουτυρωμένο.
- Περιχύνουμε την επιφάνεια με όσο βούτυρο μας έχει μείνει, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά, για να κρυώσει το βούτυρο.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε προσεκτικά τον μπακλαβά μέχρι κάτω, μπακλαβαδωτά.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια
Σιρόπι
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. (Αν ρίξουμε στο νύχι μας μία σταγόνα από το σιρόπι, θα πρέπει να σταθεί και να μην πέσει.)
- Ξεφουρνίζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι ζεστός, τον περιχύνουμε ομοιόμορφα με το καυτό σιρόπι.
- Αφήνουμε περίπου 3 ώρες, για να το απορροφήσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 