Συνταγή: Αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι

Απίθανες γλυκές αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και γιαούρτι, για όλες τις ώρες. Πολλές ακόμα στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 13 Αυγούστου με την Καθημερινή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
8′ προετοιμασία
8′ μαγείρεμα
Σύνολο: 16′

Υλικά

Μερίδες: για 4 φέτες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις αυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι, ξεκινάμε ρίχνοντας τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει.
  3. Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα αυγών-γάλακτος και από τις δύο πλευρές για μερικά δευτερόλεπα, τις ανασηκώνουμε και τις τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξουν. Τις τοποθετούμε στο τηγάνι, μία μία ή δύο δύο μαζί, αν χωράνε. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε σε πιάτα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κοπανισμένη μαστίχα και το πευκόμελο.
  5. Βάζουμε τις αυγοφέτες σε ένα πιάτο και στο πλάι το αρωματισμένο γιαούρτι. Γαρνίρουμε τις αυγοφέτες με έξτρα πευκόμελο και κανέλα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy