Συνταγή: Αυγά τουρσί και πανέ, σερβιρισμένα με άγρια σπαράγγια

Οι Ανδριώτες τουρσεύουν όχι μόνο τα λαχανικά, αλλά και τα αυγά. Αυτό έκαναν και με τα πασχαλινά αυγά που περίσσευαν: τα μετέτρεπαν σε τουρσί, για να τα φυλάξουν για περισσότερο καιρό.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Μεζές από τους ωραίους, ακόμα και σκέτος με ένα τσιπουράκι.

Υλικά

Τεμάχια: 12

Για το τουρσί

Για το πανάρισμα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Τουρσί (το ετοιμάζουμε 3 ημέρες πριν από το σερβίρισμα)

  1. Για τα αυγά τουρσί και πανέ, σερβιρισμένα με άγρια σπαράγγια, ξεκινάμε βράζοντας τα αυγά για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης.
  2. Τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που να τα χωράει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το τουρσί, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για δύο-τρεις ημέρες. Τα βγάζουμε από το ξίδι και τα στραγγίζουμε.

Πανάρισμα

  1. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα παναρισμένα αυγά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε τα σπαράγγια ή τις αβρωνιές σε ένα πιάτο και ακουμπάμε πάνω τα αυγά κομμένα στη μέση. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο εκλεκτό ελαιόλαδο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy