Συνταγή: Αυγά σκραμπλ με γάλα και έξτρα κρόκους

Αυγά σκραμπλ με γάλα και έξτρα κρόκους, για βελούδινες, ζουμερές δίπλες και σούπερ κρεμώδη γεύση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
10′ προετοιμασία
4′ μαγείρεμα
Σύνολο: 14′

Υλικά

Μερίδες: 1-2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ με γάλα και έξτρα κρόκους ξεκινάμε, χτυπώντας πολύ καλά τα 3 αυγά, καλύτερα στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Δεν ανακατεύουμε. Περιμένουμε 1 λεπτό, μέχρι η βάση των αυγών να αρχίσει να πήζει. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα. Γέρνουμε το τηγάνι, για να τρέχει στις άκρες το αυγό που δεν έχει έρθει άμεσα σε επαφή με την επιφάνεια του σκεύους και δεν έχει δέσει. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους δύο κρόκους. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, να πάνε παντού οι κρόκοι και σχεδόν να δέσουν.
  5. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy