Συνταγή: Αυγά με στάκα

Στάκα, αυγά, ελαιόλαδο κι αλάτι. Αυτά μόνο. Κι έχεις το πιο δυναμωτικό πρωινό της οικουμένης και τη νοστιμότερη παρέα της τσικουδιάς.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
2′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 17′

Δεν έχω δει άλλον να χαϊδεύει έτσι την ομελέτα όπως έκανε η κυρα-Παναγιώτα στο καφενείο της στον Άγιο Σπυρίδωνα Λασιθίου και είμαι σίγουρη ότι αυτό το κανάκεμα και η ιώβεια υπομονή της την έκαναν ακόμη πιο νόστιμη από ό,τι είναι αυτή η απλή συνταγή. «Λίγο ακόμη κι είναι έτοιμο», έλεγε καθώς το φαΐ μάς έσπαγε τη μύτη και λαχταρούσαμε να το γευτούμε. Μας διηγούνταν ταυτόχρονα για την πρώτη φορά που έφτιαξε την ομελέτα να την πάει στη μάνα της και στους υπόλοιπους που δούλευαν στο αλώνι, αλλά την ετσίμπησε λίγο (την έκαψε) και τη μάλωσε η μάνα της, κι έκτοτε έβαλε μυαλό και δεν την ξανάκαψε ποτέ. Νικολέτα Μακρυωνίτου

Υλικά

Μερίδες: 4 μικρές μερίδες ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αυγά με στάκα, ξεκινάμε βάζοντας τη στάκα σε ένα μικρό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει σιγά σιγά και να ζεσταθεί καλά για περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και δεν ανακατεύουμε καθόλου, παρά μόνο περιμένουμε υπομονετικά περίπου 8 λεπτά να ψηθεί η ομελέτα από την κάτω πλευρά, για να την τουμπάρουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και να ψηθεί κι από την άλλη, για άλλα 6 λεπτά περίπου.
  3. Αλατίζουμε προσεκτικά, γιατί η στάκα έχει κι αυτή λίγο αλάτι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy