Συνταγή: Αυγά με μάραθα

Πρόκειται για έναν κρητικό μεζέ με τα όλα του, που απολαμβάνουμε μέχρι να γίνει το οφτό. Συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί και απολαμβάνουμε με τα μάτια κλειστά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αυγά με μάραθα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα σέσκουλα, τα μυρώνια και αλατοπίπερο για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Ρίχνουμε 150 ml νερό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, το μάραθο, το σπανάκι και τον πελτέ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα ρίχνουμε ανάμεσα στα χόρτα.
  5. Με ένα κουτάλι «βρέχουμε» τα αυγά με το λάδι από την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μελάτος ο κρόκος και να σφίξει το ασπράδι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy