Συνταγή: Ασιατικά σουτζουκάκια κοτόπουλου

Θα δώσουμε μια πιο εξωτική νότα στο οικογενειακό μας τραπέζι ετοιμάζοντας τα κυριακάτικα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου, ασιατικά μπαχαρικά και σάλτσα.

Παρενόχλησε σεξουαλικά 25χρονη και επιτέθηκε σε 23χρονη - Εισήλθε με τη βία σπίτι της και την έπιασε από τον λαιμό και τα πόδια - Συνελήφθη 17χρονος αιτητής ασύλου από τη Σομαλία
30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Για τα σουτζουκάκια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για τα ασιατικά σουτζουκάκια κοτόπουλου ξεκινάμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε σε 20 – 25 σουτζουκάκια.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει.
  4. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σείουμε το σκεύος να καλυφθούν καλά.
  6. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και τα αδειάζουμε σε πιατέλα.
  7. Αν δεν χωράνε όλα στο τηγάνι, τα τηγανίζουμε σε δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα το λάδι και τη σάλτσα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy