Συνταγή: Αρωματικό τσάτνεϊ με καρότο και αχλάδι!

Σε αυτό το ιδιότυπο, εξαίσιας νοστιμιάς τσάτνεϊ, λευκά και κίτρινα τυριά βρήκαν το απόλυτο ταίρι τους.

20′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρωματικό τσάτνεϊ με καρότο και αχλάδι αρχικά αν έχουμε τουλπάνι, τυλίγουμε σε αυτό τα μπαχαρικά.
  2. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 λεπτά, να μαραθεί. Προσθέτουμε το καρότο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, σαν μαρμελάδα. Τραβάμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
  5. Γεμίζουμε αμέσως μέχρι επάνω . Τα σφραγίζουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy