Συνταγή: Αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι

Συνταγή ιδανική για όσους αγαπούν το τρυφερό παϊδάκι, αλλά δεν διαθέτουν ψησταριά. Με ένα «μυστικό» τα αρνίσια παϊδάκια γίνονται τέλεια και στο τηγάνι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
8′ μαγείρεμα
Σύνολο: 13′

Έχουν να λένε οι Κρητικοί για τα κρεατικά της Στέλλας Μπολανάκη, της αρχόντισσας στο αγαπητό Καφενείο του Μπολάνη. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης» ζητήσαμε από την καλομαγείρισσα τη συνταγή για τα αρνίσια παϊδάκια που μαγειρεύει στο τηγάνι και εκείνη μας την έδωσε χωρίς δισταγμό. Είναι ιδανική για όσους αγαπούν το τρυφερό παϊδάκι, αλλά δεν διαθέτουν ψησταριά. Το μυστικό εδώ είναι τα παϊδάκια να μη ροδίσουν και ξεραθούν στο τηγάνισμα, για να παραμείνουν ζουμερά και τρυφερά. Επίσης, δεν θέλουν συχνό γύρισμα, παρά μόνο μία φορά.

Υλικά

Μερίδες: 6-8 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αρνίσια παϊδάκια, ξεκινάμε βάζοντας σε μεγάλο τηγάνι περίπου 1 εκ. από τον πάτο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Βάζουμε στο τηγάνι τα παϊδάκια σε δύο ή τρεις δόσεις (δεν πρέπει να μπουν όλα μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα «βράσουν» αντί να ψηθούν) και τα τηγανίζουμε ανασηκώνοντάς τα κάθε τόσο με ένα πιρούνι, για να δούμε αν έχει σκουρύνει η κάτω πλευρά τους, αλλά να μην έχει κάνει σκληρή κρούστα. Συνήθως είναι έτοιμη σε 2-3 λεπτά, οπότε τα γυρίζουμε αμέσως και τα τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσουμε ξανά. Αυτό είναι το μόνο μυστικό της συνταγής, να μη ροδίσουν και κάνουν κρούστα, αλλά να ψηθούν στο λάδι σταδιακά, ώστε να παραμείνουν ζουμερά.
  3. Μόλις δούμε ότι η κάτω πλευρά τους αρχίσει να σκουραίνει, τα γυρίζουμε αμέσως. Είναι μαγείρεμα που πρέπει να «είσαι από πάνω» από το τηγάνι, να ελέγχουμε δηλαδή διαρκώς μην «αρπάξουν», γιατί θα στεγνώσουν.
  4. Μόλις γίνουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αλατίζουμε αμέσως και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας για 1-2 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy