Συνταγή: Αρνίσια παϊδάκια με θερινά λαχανικά

To πόσο ταιριάζουν τα αρνίσια παϊδάκια με τα ψητά λαχανικά του καλοκαιριού δε λέγεται. Τις ντομάτες τις ψήνουμε στη μαντεμένια πλάκα, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στη σχάρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Για τη συνταγή αυτή είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε μια μαντεμένια πλάκα ειδική για ψήσιμο στη σχάρα, για να ψήσουμε τις ολόκληρες ντομάτες, καθώς είναι ζουμερό υλικό και αν τρυπήσει η φλούδα τους, θα χαθούν οι χυμοί τους και θα τσικνίσει η θράκα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

 1. Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια παϊδάκια με θερινά λαχανικά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 5 δευτερόλεπτα σε ύψος περίπου 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
 2. Σε μια άκρη της ακουμπάμε τη μαντεμένια πλάκα.
 3. Αλείφουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.
 4. Ακουμπάμε πάνω στη μαντεμένια πλάκα τις ντομάτες, ενώ τις μελιτζάνες και τις πιπεριές τις ψήνουμε στη σχάρα.
 5. Οι ντομάτες και οι μελιτζάνες θα είναι έτοιμες σε περίπου 10 λεπτά (με τακτικά γυρίσματα), μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, ενώ οι πιπεριές σε 12-15 λεπτά.
 6. Κάθε λαχανικό που βγάζουμε από τη φωτιά το βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
 7. Μετριάζουμε λίγο την ένταση της θράκας αφαιρώντας λίγα κάρβουνα (το χέρι μας να αντέχει για 8-10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα).
 8. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλατίζουμε τα παϊδάκια.
 9. Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, με τακτικά γυρίσματα.
 10. Τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
 11. Συνοδεύουμε με τα λαχανικά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy