Συνταγή: Αρνάκι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού

Το μαρινάρισμα στο γιαούρτι κάνει το φουρνιστό αρνάκι εξαιρετικά τρυφερό και η πέτσα πιάνει μια ωραία ροδοκόκκινη κρούστα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
25′ προετοιμασία
2:40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:5′

Αυτό το αρνάκι νοστιμίζει με ελάχιστα υλικά. Το μαρινάρισμα του κρέατος στο γιαούρτι το βοηθάει να διατηρήσει την υγρασία του ενώ εξωτερικά δημιουργείται μια ωραία ροδοκόκκινη κρούστα. Τη συνταγή μας έδωσε η Βαγγελιώ Αγγελακoπούλου που μαγειρεύει στην περίφημη ταβέρνα «Ζέρζοβα», στην ορεινή Γορτυνία.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βάζουμε το μπούτι σε ένα ευρύχωρο ταψί, το πασπαλίζουμε παντού με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το τρίβουμε με τα χέρια μας.
  3. Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε αρκετές μικρές και βαθιές χαρακιές σε όλο το μπούτι και παραχώνουμε εκεί επιπλέον αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  4. Λαδώνουμε καλά όλο το μπούτι και στη συνέχεια το αλείφουμε με το γιαούρτι, καλύπτοντάς το παντού.
  5. Τακτοποιούμε τις πατάτες γύρω από το κρέας, τις πασπαλίζουμε και αυτές γενναιόδωρα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά σφικτά με αλουμινόχαρτο, για να το σφραγίσουμε.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 2 1⁄2 ώρες. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό ή άλλο υγρό γιατί, στο σφραγισμένο ταψί, τα υλικά θα ψηθούν με το λίπος του αρνιού και την υγρασία του γιαουρτιού.
  8. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει καλά το αρνάκι – αν χρειαστεί, ψήνουμε για λίγα λεπτά παραπάνω, πάλι με σκεπασμένο ταψί.
  9. Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το φαγητό να ροδίσει ωραία και να ξεροψηθεί η πέτσα του αρνιού.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy