Συνταγή: Αρνάκι με σελινόριζα και σάλτσα δεντρολίβανου στη γάστρα

Το ψητό αρνίσιο μπούτι είναι άλλο πράγμα. Πόσο μάλλον όταν σερβίρεται με σελινόριζα και μια καραμελένια δεντρολιβανάτη σάλτσα στην οποία προσθέτουμε και το ζουμί που μένει στη γάστρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1:35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:55′

Υλικά

Για την καραμελένια σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για το αρνάκι με σελινόριζα και σάλτσα δεντρολίβανου στη γάστρα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Βράζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για περίπου 7 – 8 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει ή μέχρι να γίνει σαν σιρόπι
  3. Βάζουμε στη γάστρα το αρνί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Περιχύνουμε με το κρασί, το ελαιόλαδο και 200 ml νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 220° C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας τόσο ώστε να ξεκολλάει από το κόκαλο.
  5. Αποσύρουμε για λίγο από το φούρνο, σκορπίζουμε τα κομμάτια της σελινόριζας, ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 30 λεπτά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε προσεκτικά το αρνί και τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα σε ένα ρηχό ταψί.
  7. Γυρνάμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ.
  8. Σουρώνουμε το ζουμί που έμεινε στη γάστρα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  9. Σουρώνουμε και τη σάλτσα δεντρολίβανου, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  10. Περιχύνουμε το αρνί και τα λαχανικά με όση από τη σάλτσα θέλουμε και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy