15′ προετοιμασία
2:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:35′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
- Για το αρνάκι καπαμά στον φούρνο με πατάτες ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού σε δύο δόσεις, για 6-7 λεπτά την κάθε δόση, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
- Βάζουμε και τις δύο δόσεις στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τον πελτέ και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό τόσο που να καλύψει το κρέας, το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε.
- Αν η κατσαρόλα είναι κατάλληλη για φούρνο, την κλείνουμε με το καπάκι της και φουρνίζουμε, διαφορετικά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενό της σε ευρύχωρη γάστρα με καπάκι.
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μελώσει.
- Το σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 