Συνταγή: Αρνάκι καπαμά στον φούρνο με πατάτες

Στον πασχαλινό Γαστρονόμο γιορτάζουμε μαζί με τους ακρίτες και στρώνουμε ένδοξα τραπέζια στο Δέλτα του Έβρου. Ο κορυφαίος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ετοίμασε ένα εκπληκτικής νοστιμιάς αρνάκι καπαμά, ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι μας. Αυτήν την Κυριακή 09/04 με την Καθημερινή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
2:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:35′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το αρνάκι καπαμά στον φούρνο με πατάτες ξεκινάμε και αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού σε δύο δόσεις, για 6-7 λεπτά την κάθε δόση, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  3. Βάζουμε και τις δύο δόσεις στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, την καυτερή πιπεριά, τον πελτέ και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό τόσο που να καλύψει το κρέας, το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε.
  6. Αν η κατσαρόλα είναι κατάλληλη για φούρνο, την κλείνουμε με το καπάκι της και φουρνίζουμε, διαφορετικά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενό της σε ευρύχωρη γάστρα με καπάκι.
  7. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, για 1 ώρα.
  8. Προσθέτουμε τις πατάτες και το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μελώσει.
  9. Το σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy