Συνταγή: Αρνάκι φρικασέ με μαρούλια

Το μαγειρείο του Κίτσουλα ταΐζει την Αθήνα από το 1946. Ετοιμάστε πρώτοι, το ονομαστό αρνάκι φρικασέ του. 40 αγαπημένες μας λιχουδιές με την αυθεντική τους συνταγή από 42 αθηναϊκές ιστορικές ταβέρνες. Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Ανιχεύθηκαν ουσίες πέραν των αποδεκτών ορίων
20′ προετοιμασία
2: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:20′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για το αρνάκι φρικασέ με μαρούλια ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι με τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, γυρνώντας τακτικά τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε νερό που ίσα να καλύψει το κρέας.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι το αρνάκι να μαλακώσει καλά.
  5. Ρίχνουμε τον άνηθο και τα μαρούλια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Το αδειάζουμε μεμιάς όλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy