Συνταγή: Απλή σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και σέλερι – Salsa di pomodoro

Μια υπέροχη σάλτσα ναπολιτάνα με φρέσκιες ντομάτες που θα συνοδεύσει ιδανικά τα σπαγγέτι σας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την salsa di pomodoro – απλή σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και σέλερι σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και αλατοπίπερο.
  2. Ραντίζουμε με το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και δεμένη σάλτσα.
  4. Αν θέλουμε πιο λεία και βελούδινη υφή στη σάλτσα, την περνάμε από σουρωτήρι.

Σερβίρισμα

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Με μια λαβίδα τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά
  3. Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα (αν θέλουμε) και σερβίρουμε

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy