20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την salsa di pomodoro – απλή σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και σέλερι σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και αλατοπίπερο.
- Ραντίζουμε με το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και δεμένη σάλτσα.
- Αν θέλουμε πιο λεία και βελούδινη υφή στη σάλτσα, την περνάμε από σουρωτήρι.
Σερβίρισμα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Με μια λαβίδα τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά
- Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα (αν θέλουμε) και σερβίρουμε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 