Συνταγή: Απάκι μεζές με φρέσκια ντομάτα

Μεζεδάκι ζουμερό και νόστιμο, που το μόνο που ζητά είναι ένα καλής ποιότητας απάκι και ντομάτα γινωμένη, ψωμωμένη, θερινή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Ένας απλός και γρήγορος μεζές που έχει άλλη νοστιμιά όταν μαγειρεύεται με τις γινωμένες ντομάτες του καλοκαιριού. Τη συνταγή μας έδωσε ο Αλέξανδρος Παπαδάκης του ομώνυμου καφενείου στον Άρδακτο Ρεθύμνου.

Υλικά

Μερίδες: 4 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το απάκι με φρέσκια ντομάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το απάκι για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά και να μαλακώσει, να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και να μελώσει η ντομάτα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy