Συνταγή: Αμυγδαλόσουπα με μπρόκολο

Η αμυγδαλένια νοστιμιά του οφείλεται τόσο στο γάλα αμυγδάλου όσο και στα καβουρδισμένα με κουρκουμά αμύγδαλα!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την αμυγδαλόσουπα με μπρόκολο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το πράσο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, και σβήνουμε με τον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπρόκολο και τη δάφνη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου. Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ, αλατίζουμε και πετάμε τη δάφνη.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα (ή σε πολυκόφτη). Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μισή κουτ. σούπας σησαμέλαιο με τον κουρκουμά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για να λαδωθούν καλά. Τα απλώνουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, να ροδίσουν.
  3. Βγάζουμε τα αμύγδαλα από το ταψί, ρίχνουμε στο ταψί το υπόλοιπο σησαμέλαιο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό μπολάκι.
  4. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα λίγα αμύγδαλα και ραντίζουμε με το λάδι κουρκουμά από το μπολάκι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy