Συνταγή: Αφρικανικό πικάντικο κοτόπουλο piri-piri

Εξαιρετικά πικάντικη σάλτσα piri-piri, με βάση την ομώνυμη καυτερή πιπερίτσα, που χρησιμοποιείται στα πιάτα σχεδόν ολόκληρης της Υποσαχάριας Αφρικής.

15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα piri-piri

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Για να ετοιμάσουμε το αφρικανικό πικάντικο κοτόπουλο piri-piri ξεκινάμε χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν λεία πάστα και αλείφουμε ολόκληρο το κοτόπουλο.
  2. Το βάζουμε σε ταψάκι, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες.

Ψήσιμο

  1. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά, γυρίζοντάς το μία φορά για να ροδίσει ομοιόμορφα.
  3. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο, τρυπάμε με μαχαίρι το πιο χοντρό σημείο στο μπούτι, χωρίς να ακουμπήσει το μαχαίρι στο κόκαλο, και πιέζουμε.
  4. Το υγρό που θα βγει πρέπει να είναι διαυγές, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά παραπάνω.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο piri-piri ζεστό και συνοδεύουμε με δροσερή raita.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy