Συνταγή: Αφράτοι κουραμπιέδες αμυγδάλου με αμαρέτο

Αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα. Το άρωμα από πικραμύγδαλο τους ταιριάζει γάντι!

30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:Kuchenprofi Κόσκινο ΜηχανικόTescoma Delicia Κουπ-Πατ 5cm Χριστουγεννιάτικα Σχέδια Σε Κρίκο Μεταλλικά – Σετ 6 ΤεμαχίωνPatisse Αντικολλητικό Ταψί Ρηχό Silver Top 39x26x2.5cm

Υλικά

Κομμάτια: 60

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα δύο βούτυρα μαζί με την άχνη για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λευκή, αφράτη κρέμα. Θέλει πολύ ώρα χτύπημα, για να γίνει ο κουραμπιές πολύ αφράτος.
  2. Ρίχνουμε το αμαρέτο και έπειτα κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αν ζορίζεται το μίξερ, ζυμώνουμε με τα χέρια. Θέλει άλλα 10 λεπτά ζύμωμα, μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
  4. Πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς και τους πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ, με βάρος περίπου 30 γρ. Εναλλακτικά, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και να κόψουμε τους κουραμπιέδες με σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.
  5. Τους μεταφέρουμε σε στρωμένες με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους – το σωστό είναι να παραμείνουν λευκοί.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα, σε στρώσεις και κάθε στρώση που βάζουμε, πασπαλίζουμε με έξτρα άχνη.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy