10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Αυτή η συνταγή είναι από το βιβλίο Κυκλάδων Γεύσεις της κ. Νικολέτας Δελατόλα-Φωσκόλου (Τήνος, 2008). Η ίδια σημειώνει ότι είναι της κ. Εργίνας Κάτρη από τη Μήλο. Σημειώνει επίσης το εξής: «Τα βράδια που οι νησιώτες κάθονταν στη βεγγέρα, άλλοτε συζητώντας και άλλοτε παίζοντας χαρτιά, η νοικοκυρά, για να ευχαριστήσει την παρέα, έφτιαχνε στα γρήγορα τηγανίτες και τις σέρβιρε ζεστές».
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις αφράτες τηγανίτες, ξεκινάμε βάζοντας σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε χλιαρό νερό, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε έναν χυλό σαν τους λουκουμάδες, δηλαδή λείο και σχετικά σφιχτό.
- Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει, για 15 λεπτά.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι.
- Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό, τις ρίχνουμε στο λάδι, τις γυρίζουμε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι. Οι τηγανίτες σερβίρονται ζεστές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 