Ξέσπασαν Μουτσινάς και Κανάκης για Τέμπη:«Σας φτύνουν-Αλλάξτε επικοινωνιολόγο»

"Πρωθυπουργέ αλλάξτε επικοινωνιολόγο - Παραιτηθείτε αν δεν το αντέχετε"

"Πρωθυπουργέ αλλάξτε επικοινωνιολόγο - Παραιτηθείτε αν δεν το αντέχετε"

Στον «αέρα» επανήλθαν χθες οι ψυχαγωγικές εκπομπές στην Ελλάδα. Σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα λόγω των τραγικών γεγονότων στα Τέμπη οι παρουσιαστές όλων των καναλιών προσπάθησαν να δώσουν το δικό τους στίγμα δίδοντας έμφαση στις τραγικές δηλώσεις δημοσιογράφων και πολιτικών στα πάνελ των τελευταίων ημερών.

Ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δεν είχε εκπομπή λόγω της επικαιρότητας, είπε στην έναρξη: «Καλησπέρα. Παύση ρε φίλε… Δεν ξέρω τώρα…

Έχουν πέσει και οι ευχές στο κενό. Θα πω καλή εβδομάδα και αν πιάσει έπιασε. Εύχομαι να καταλαβαίνετε ότι η θέση είναι πολύ δυσάρεστη γιατί είναι μία εκπομπή που δεν έχει καμία θέση στην ελληνική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, είναι ένας χώρος εργασίας, το κανάλι –και το ευχαριστούμε πολύ – μας ενημέρωσε ότι δεν θα βγούμε για να μπορέσουν να ασχοληθούν με αυτό το γεγονός δημοσιογραφικά, όπως και θα έπρεπε. Και μπράβο τους.

Παρόλα αυτά, πρέπει να συνεχίσουμε, οφείλουμε, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και δεν θέλουμε να το δείτε ότι είμαστε στην κοσμάρα μας. Πολύ απλά έχουμε έρθει στην εργασία μας και θα κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί. Όχι 100% γιατί δεν βοηθά η πραγματικότητα. Θα ασχοληθούμε λίγο με το θέμα, θέλω να πω 2-3 πράγματα και κρατιέμαι πάρα πολύ».

Διαφορετική ήταν κι η εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (06/03), η οποία μάλιστα ξεκίνησε απευθείας χωρίς το σήμα, με τον Αντώνη Κανάκη να αναφέρεται εκτενώς στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και να ξεσπά κατά των υπευθύνων, ενώ σχολίασε αυστηρά και αιχμηρά τις τοποθετήσεις διάφορων δημοσιογράφων για την τραγωδία.

Στην έναρξη της εκπομπής, ο γνωστός παρουσιαστής είπε: «Όταν ξεκίνησε το “Ράδιο Αρβύλα”, πριν 15 χρόνια, ήταν τότε που σκότωσαν τον Αλέξη και είχαμε βρεθεί σε τρομακτικά παράξενη θέση. Ήταν βέβαια άλλες εποχές, δεν είχε το διαδίκτυο στη σημερινή του μορφή και βγαίναμε σε καθημερινή βάση, ειδικά την πρώτη μέρα και δεν ξέραμε τι κάναμε, βγάζαμε το μέσα μας, ό,τι υπήρχε στο μυαλό μας. Θυμάμαι την ψυχολογία εκείνες τις ημέρες, θέλαμε να ανοίξει η γη και να μας καταπιεί. Ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα, για όσους κυβερνούν και τους προηγούμενους, έχεις ένα θυμό και λες “δε θέλω να ζω μέσα σε αυτό το πράγμα”, σκέφτομαι και λέω “θεέ μου να μην ξαναχρειαστεί να βγούμε υπό παρόμοιες συνθήκες”.

Κι όμως χρειάστηκε. Θα βγούμε για να βγούμε να εκφράσουμε όσα σκεφτόμαστε και και συζητάμε, όπως κι εσείς. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Είμαστε θλιμμένοι και θυμωμένοι, θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μια ροή, η οποία όμως δε θα υπάρχει. Ο λόγος δε θα είναι δομημένος., θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ήρεμοι

Για τον σταθμάρχη, για τον τράγο, για τους εαυτούς μας».

Στη συνέχεια, αφότου προβλήθηκε ένα βίντεο με απαράδεκτες δηλώσεις διάφορων δημοσιογράφων για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε:

«Οι εκφράσεις όπως παπαγάλος που χρησιμοποιούνται ή τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους είναι λίγα. Όταν η δημοσιογραφία είναι υπάλληλος κομμάτων, καναλαρχών και διαφόρων άλλων συμφερόντων τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατίας.Μη στενοχωριέστε θα βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς, θα επιτεθούν σε εσάς. Γιατί μπορούν να δημιουργούν μια πλασματική πραγματικότητα.

Όσο κι αν λέτε ότι βρέχει ενώ σας φτύνουν, δεν βρέχει. Σας φτύνουν. Όσο κι αν αύριο έχετε 200 site, 200 μικρούς δημοσιογράφους, πέντε εφημερίδες, φιλαράκια και κολλητούς και μπορείτε να τους βάλετε όλους να γράφουν αυτό που εσείς θέλετε, σας φτύνουν».

Πηγή: in.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy