Θρήνος για τον 11χρονο: Τον έψαχνε η αδελφή του – «Ακούσαμε ένα φοβερό κρότο»

Τον έψαχνε η αδελφή του μετά την έκρηξη - «Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα»

Τον έψαχνε η αδελφή του μετά την έκρηξη - «Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα»

Δεν χωράει στον ανθρώπινο νου η τραγωδία που σημειώθηκε σε Δημοτικό σχολείο στις Σέρρες. Ένας 11χρονος μαθητής έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια των συμμαθητών και της αδελφής του.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού που έχασε τη ζωή του ακαριαία  άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακριά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.O 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε ελαφρά και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, είπε ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων. Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του. Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Σερρών.

«Ακούσαμε ένα φοβερό κρότο. Αρχικά δεν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε όμως σε λίγο άρχισε να συρρέει κόσμος. Μετά την έκρηξη μάθαμε ότι στο σχολείο γίνονταν εργασίες» είπε ο Κωνσταντίνος Ιλανίδης, ιδιοκτήτης κυλικείου κοντά στο σχολείο ο ίδιος αυτήκοος μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος περιέγραψε στην ΕΡΤ τις ώρες αγωνίας καθώς οι  γονείς κατέφθαναν στο σχολείο μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μαθητή παρακολουθεί τις έρευνες για το τι έφταιξε. Ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα γινόταν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος στις Σέρρες και τον δήμαρχο να καταγγέλλουν τον εργολάβο του έργου.

Πηγή: ert.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy