Συνελήφθη ως ύποπτη για διαφθορά σε σχέση με το Κατάρ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή

Έρευνα της βελγικής αστυνομίας σε 16 οικίες ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες

Έρευνα της βελγικής αστυνομίας σε 16 οικίες ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη την Παρασκευή στο πλαίσιο ερευνών για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου.

Έρευνα της βελγικής αστυνομίας σε 16 οικίες ευρωβουλευτών στις ΒρυξέλλεςΣύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Le Soir», η κ. Καϊλή είναι ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά από έρευνα της βελγικής αστυνομίας σε 16 οικίες ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες. Συνολικά τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερα άτομα, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον δικαστηρίου.

Η εφημερίδα παραπέμπει στο δημοσίευμά της σε ανάρτηση στο Twitter του πρέσβη της ΕΕ στο Κατάρ, την 1η Νοεμβρίου αναφορικά με συνάντηση που είχε η κ. Καϊλή με τον Υπουργό Εργασίας του Κατάρ Αλί μπιν Σαμίκχ αλ-Μάρρι.

Στο tweet αναφέρεται ότι, «η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρέτισε τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του για θέματα απασχόλησης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και ευχήθηκε στο Κατάρ ένα επιτυχημένο τουρνουά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικία της κ. Καϊλή ήταν μια από εκείνες στις οποίες έγιναν έρευνες την Παρασκευή, ενώ ο σύντροφος της ανακόπηκε το πρωί.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες σύμφωνα με την «Le Soir» ήταν ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Αντόνιο Πανζέρι και ο τέως βοηθός του κ. Πανζέρι, σημερινός συνεργάτης των Σοσιαλδημοκρατών και σύντροφος της κ. Καϊλή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy