Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Ελλήνων για τις παρακολουθήσεις

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, με αντικείμενο την κλήση για ακρόαση μαρτύρων για το θέμα των υποκλοπών

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, με αντικείμενο την κλήση για ακρόαση μαρτύρων για το θέμα των υποκλοπών

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, με αντικείμενο την κλήση για ακρόαση μαρτύρων για το θέμα των υποκλοπών. Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν κληθεί ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, οι κ. Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, “αφανείς ιδιοκτήτες” – όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση – των εταιρειών KRIKEL και INTELLEXA και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας της Intellexa Ταλ Ντίλιαν.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές το πιθανότερο σενάριο είναι ο Γρ. Δημητριάδης να δώσει κανονικά το παρών, όχι όμως οι υπόλοιποι καθώς πρόκειται για πρόσωπα που δηλώνουν ως μόνιμη διαμονή χώρες του εξωτερικού.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή όσων δεν προσέλθουν, με το βάρος της απόφασης να πέφτει στη Νέα Δημοκρατία, η οποία διαθέτει την πλειοψηφία. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η αντικατάσταση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα από την Επιτροπή, με αιφνίδιο τρόπο το απόγευμα της Παρασκευής.

Ένα ζήτημα που θα έχει, επίσης, να αντιμετωπίσει η επιτροπή είναι αυτό του απορρήτου, που δεν αποκλείεται να επικαλέστει ο κ. Δημητριάδης, όπως είχε πράξει και σε προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Τόσο η κ. Κεφαλογιάννη όσο και ο αντικατασταθείς κ. Τζαβάρας έχουν τονίσει ότι δεν μπορεί κανείς να το επικαλείται ενώπιον μελών της Θεσμών, άποψη που επισήμως η ΝΔ δεν υιοθετεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy