Συμβάν με σημαία Ατατούρκ – «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες»

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες»

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες»

Σε ανάρτηση στο twitter του ανώνυμου Doğu Akdeniz Politik αναφέρεται ότι «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες! Η δυσανεξία για τον Ατατούρκ στην Ελλάδα τράβηξε για άλλη μια φορά την προσοχή… Στελέχη του ελληνικού ΛΣ επενέβησαν σε τουρκικό τουριστικό σκάφος στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κατέβασαν από το σκάφος μια σημαία του Ατατούρκ που κρεμόταν».

Σχετικό ανυπόγραφο ρεπορτάζ με τίτλο «Παρέμβαση στη φωτογραφία του Ατατούρκ στο Τ/ιστιοφόρο στη Λέσβο» της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» αναφέρει:

«Το ελληνικό ΛΣ ανέλαβε δράση όταν ιδιοκτήτης ιστιοφόρου που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λέσβου ανέβασε μια σημαία με τη φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στον ιστό του σκάφους, κατά τη διάρκεια περιστατικού που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο νησί της Λέσβου στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σοζτζού», «στο περιστατικό που καλύφθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης στο νησί της Λέσβου, ο πρόεδρος του Lesbos Offshore Sailing Club Νίκος Τάλλας δημοσίευσε τις σχετικές εικόνες από το ιστιοφόρο σε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρότεινε οι ελληνικές αρχές να επέμβουν άμεσα στο σκάφος.

Οι ομάδες του ελληνικού ΛΣ που προσήλθαν στο ιστιοπλοϊκό τύπου Nefes μήκους περίπου 16 μέτρων ζήτησαν από τον καπετάνιο και το πλήρωμα του σκάφους να κατεβάσουν αμέσως τη σημαία του Ατατούρκ με την αιτιολογία ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ναυσιπλοΐας.Ο Νίκος Τάλλας, πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, έγραψε αργότερα ένα μήνυμα λέγοντας: ‘Ευχαριστούμε το ΛΣ που δεν του ξέφυγε τίποτα, μπράβο’».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy