Σε ποια εταιρεία να στείλεις το βιογραφικό σου για να έχεις εξαψήφιο ετήσιο μισθό

Τι ισχύει στην Ελλάδα: Ποιοι είναι οι «καλύτεροι» εργοδότες

Τι ισχύει στην Ελλάδα: Ποιοι είναι οι «καλύτεροι» εργοδότες

Ποια είναι τα «χρυσά» επαγγέλματα και σε ποιες θέσεις.

Η ετήσια έρευνα του Business Insider δεν έκρυβε πολλές εκπλήξεις ως προς τις εταιρείες τεχνολογίας που βρίσκονται στην κορυφή για τις πιο «γενναιόδωρες»  μισθοδοσίες.

Σίγουρα όμως τα ποσά ζαλίζουν και αφορά κυρίως τα διευθυντικά στελέχη, προγραμματιστές, data analysts, προϊσταμένους στα τμήματα marketing. Οι εταιρείες τεχνολογίας και ιδιαίτερα οι «Big Five»:Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon και Meta (Facebook) είδαν τα κέρδη τους την περίοδο της πανδημίας να εκτοξεύονται. Ο κύριος λόγος είναι αρκετά σαφής: οι υπηρεσίες διανομής σημείωσαν άνθηση, όπως και όλες οι άλλες υπηρεσίες που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία.

 Google

Πρώτη θέση φυσικά και για τον κολοσσό της Google, όπου οι αποδοχές των προγραμματιστών μπορεί να φτάσουν τα 353.000 δολάρια, ενός αντιπρόεδρου προγραμματισμού στα 475.000 δολάρια και ενός ανώτερου αντιπροέδρου στα 650.000 δολάρια.

Apple

Το τμήμα Makreting  φαίνεται πως είναι από τα πολύ ευνοημένα στην Αpple που είναι πιθανό φέτος να αγγίξει σε αξία τα 3 τρισεκατομμύρια σε χρηματιστηριακή αξία. Σύμφωνα με τους αναλυτές οι ανώτερες θέσεις marketing στην Apple δίνουν μέχρι και 325.000 δολάρια το χρόνο

Dell

Με μέσο όρο 200.000 σε ετήσιους μισθούς, η Dell «επέστρεψε» ελάχιστο μέρος των κερδών της που φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία παρά τα προβλήματα που καταγράφηκαν στην εφοδιαστική αλυσίδ.α Είναι χαρακτηριστικό πως  υπάλληλος στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας, με έδρα το Τέξας, κέρδισε 198.083 δολάρια.

Amazon

Η Amazon, ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης των ΗΠΑ, είδε πριν ένα μήνα την ίδρυση του πρώτου αμερικανικού σωματείου στα 27 χρόνια λειτουργίας της καθώς στις αποθήκες της οι εργαζόμενοι «ανακυκλώνονται» πάνω από το 100% του εργατικού δυναμικού τους κάθε χρόνο, με τις συνθήκες να ιδιαίτερα σκληρές. Ωστόσο τα διευθυντικά στελέχη και υψηλόμισθοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το Business Insider μπορεί να κερδίζουν ως βασικό μισθό μέχρι και 185.000 δολάρια

HP

Με επενδύσεις στο εξειδικευμένο προσωπικό της, η HP εκτιμά πως θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη hardware που θα βοηθήσει την επιχείρηση να επεξεργάζεται δεδομένα κοντά στην έδρα της. Ιδιαίτερα τυχεροί για αυτό οι προγραμματιστές στην Καλιφόρνια, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας κερδίζουν σταθερά 160.000 έως 232.259 δολάρια.

Facebook

Η αμοιβή τους εξαρτάται από τη δουλειά, αλλά και από την περιοχή που κατοικεί ο εκάστοτε εργαζόμενος. Για παράδειγμα, αναλυτής δεδομένων στην Καλιφόρνια, βγάζει 130.000 έως 150.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ αναλυτής δεδομένων στο Τέξας μπορεί να βγάζει περίπου από 111.000 μέχρι και 128.000 δολάρια.

Που βρίσκεις το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Best WorkplacesTM Hellas 2022, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

  • 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους,
  • 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους,
  • 5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους

Οι εταιρείες που διακρίνονται είναι οι εξής:

 

Τι ισχύει στην Ελλάδα: Ποιοι είναι οι «καλύτεροι» εργοδότες

Πηγή: Edaily.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy