Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες και να επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Ο προφυλακιστέος επιθεωρητής κατέθεσε υπόμνημα περίπου 100 σελίδων στο οποίο, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος απλά προτείνει τις βάρδιες του προσωπικού, οι οποίες εγκρίνονται από τους ανώτερούς του.

Παράλληλα, δήλωσε άγνοια σχετικά με το γεγονός ότι δύο σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τέλος της βάρδιάς τους, την ώρα που ο ίδιος είχε προβλέψει την επίμαχη ώρα, μεταξύ 10 και 11 το βράδυ, να βρίσκονται στο πόστο τους τρεις σταθμάρχες. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο. Φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς, δικαιολογώντας έτσι την απόφασή του να τον αφήσει μόνο στην βραδινή βάρδια.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διώκονται για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy