Μάνα και κόρη κινούνται εναντίον bar στη Μύκονο:€600 για μοχίτο και καβούρια

Ακριβά πλήρωσαν ποτά και ένα πιάτο φαΐ μάνα και κόρη στη Μύκονο

Ακριβά πλήρωσαν ποτά και ένα πιάτο φαΐ μάνα και κόρη στη Μύκονο

Ακριβά πλήρωσαν ποτά και ένα πιάτο φαΐ μάνα και κόρη στη Μύκονο.

Οι δύο γυναίκες κατά τα λεγόμενά τους απόλαυσαν ένα μοχίτο η κάθε μία και ένα πιάτο με πόδια καβουριού στη μέση. Έπειτα κατέφθασε η «λυπητερή»: Ένας λογαριασμός 520,80 ευρώ, με υποχρεωτικό φιλοδώρημα 80 ευρώ. Κοντολογίς το συνολικό κόστος άγγιξε τα 600 ευρώ.

Η γυναίκα αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, διαμαρτυρόμενη στο προσωπικό ότι «δύο μοχίτο και δύο πόδια καβουριών είναι αδύνατον να κοστίζουν 600 ευρώ». Η ίδια ισχυρίζεται πως τη στιγμή εκείνη ένας υπάλληλος του εστιατορίου άρχισε να την απειλεί, τρομοκρατώντας την ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, εάν αρνιόταν να πληρώσει.

«Θα καλέσω την αστυνομία. Θα σε κρατήσουν εδώ και δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Μπορούμε εύκολα να βρούμε πού μένεις», την τρομοκράτησε ο σερβιτόρος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της.

Υπό την πίεση αυτή οι τουρίστριες πλήρωσαν τον λογαριασμό και έφυγαν από το εστιατόριο. Παρέμειναν ωστόσο έξω από το μαγαζί για αρκετή ώρα, προειδοποιώντας άλλους επισκέπτες στην παραλία για την «εξαπάτηση» που είχαν υποστεί. Το συμβάν τερματίστηκε προσωρινά, όταν σύμφωνα με την Μουλτόν το αφεντικό του εστιατορίου βγήκε έξω και τις πλησίασε με απειλητική διάθεση.

Μάνα και κόρη κινούνται νομικά εναντίον του μπαρ. Η δικηγόρος της Μπρέντα Μουλτόν, υποστηρίζει ότι οι πελάτισσές της υπέστησαν απειλές και άδικη μεταχείριση από το εστιατόριο.

Δυστυχώς δεν ήταν οι μόνες

Ο Πλατύς Γιαλός φημίζεται για τα ακριβά πολυτελή ξενοδοχεία και τα εστιατόριά του. Τα παράπονα των καταναλωτών για εξαπάτηση στην περιοχή είναι έντονα.

Μια πρόσφατη κριτική του εν λόγω μπαρ προειδοποιεί: «ο πιεστικός σερβιτόρος θα σας παρασύρει σε έναν παράλογο λογαριασμό και στη συνέχεια θα σας εκφοβίσει, προκειμένου να τον πληρώσετε», ενώ μια άλλη αναφέρει: «Ο λογαριασμός μου ξεπέρασε τα 400 ευρώ για μερικά ποτά κακής ποιότητας».

Το 2019, Αμερικανός τουρίστας σοκαρίστηκε όταν αναγκάστηκε να πληρώσει έναν λογαριασμό 836 ευρώ για μερικά καλαμάρια και μπύρες στο ίδιο εστιατόριο.

Τον Μάιο, η Αμερικανίδα τουρίστρια Σερίλ Λαμφέρ κατήγγειλε στη Daily Mail ότι αυτή και οι φίλοι της χρεώθηκαν 1.640 ευρώ για δύο κυρίως πιάτα, μια σαλάτα και λίγο ψωμί. Το προσωπικό του εστιατορίου έλαβε την πρωτοβουλία να τριπλασιάσει τις μερίδες για να ισχυριστεί τελικά ότι οι διαφημιζόμενες τιμές πιάτου είναι ενδεικτικές ανά κιλό. Η παρέα αφού απομονώθηκε από τους υπόλοιπους πελάτες, εκφοβίστηκε προκειμένου να πληρώσει τον λογαριασμό με κάρτα.

«Οι άνδρες-υπάλληλοι του εστιατορίου μας περικύκλωσαν. Τουλάχιστον πέντε από αυτούς μας μπλόκαραν την έξοδο. Ήταν μια εξαιρετικά τρομακτική εμπειρία.

Ήμασταν έξι γυναίκες περιτριγυρισμένες από πέντε άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν όλοι τους ντυμένοι στα μαύρα, παραπέμποντας σε γκάνγκστερ», είπε.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy