Γιατί απαγόρευσε o Μητσοτάκης στους υπουργούς να έχουν στο κινητό τους Tik Tok

«Προέρχεται από την Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε

«Προέρχεται από την Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε

Στην επικοινωνία του με τους νέους ανθρώπους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στο TikTok όπως είπε, έχει απαγορεύσει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να το έχουν στα κινητά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί η εφαρμογή για την επαφή με τα νεανικά κοινά.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν οι νέοι» και αναφέρθηκε στο TikTok, το οποίο και ο ίδιος χρησιμοποιεί αναρτώντας βίντεο. «Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, πάρα πολύ διαδραστικό, και πάρα πολύ ειλικρινές. Μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνώ αδιαμεσολάβητα μαζί τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρετε το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Γεννά και πολλά ερωτηματικά, διότι είναι ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ως δημόσια πρόσωπα πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Στο δικό μου κινητό, δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του υπουργικού μου συμβουλίου να την έχουν», ανέφερε συγκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύσταση να μην χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας η εφαρμογή σε υπηρεσιακά τηλέφωνα έχει δοθεί σε πολλές χώρες, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαγορεύσει την χρήση του TikTok στις υπηρεσιακές συσκευές της.

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy