Δραματικές ώρες στην Ελλάδα: Εικόνες από απεγκλωβισμούς που ραγίζουν καρδιές (Βίντεο)

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Αττική

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Αττική

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Αττική. Η φωτιά, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από το Νταού Πεντέλης και λόγω των ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, συνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει στο διάβα της, με τους κατοίκους της Πεντέλης, της Παλλήνης, της Ανθούσας, του Γέρακα και της Διώνης να ζουν έναν εφιάλτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά από εντολή των αρχών, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να οδηγηθούν σε πιο ασφαλή μέρη.

Οι άνδρες της Αστυνομίας ήταν παρόντες στις περιοχές και βοήθησαν να απεγκλωβιστούν οι ηλικιωμένοι που είτε δεν πρόλαβαν να φύγουν νωρίτερα, είτε αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και ήταν αδύνατο να απομακρυνθούν μόνοι τους.

Στο Ντράφι, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Καβάφη, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 απεγκλωβισμούς ηλικιωμένων ενώ τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. περνούσαν μέσα από τις φλόγες.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται οι άντρες της να παρέχουν βοήθεια σε μια ηλικιωμένη γυναίκα και η εικόνα είναι «γροθιά» στο στομάχι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έχει προβεί σε περισσότερους από 600 απεγκλωβισμούς πολιτών και συνεχίζει να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: in.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy