Αρικλί: : «Θα ιδιωτικοποιηθούν όλα τα λιμάνια»

Όλα τα παράνομα λιμάνια στα κατεχόμενα θα ιδιωτικοποιηθούν.

Όλα τα παράνομα λιμάνια στα κατεχόμενα θα ιδιωτικοποιηθούν.

H Vatan (06.09.22) αναφέρεται στις δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού δημοσίων έργων και μεταφορών, Ερχάν Αρικλί, σύμφωνα με τις οποίες όλα τα παράνομα λιμάνια στα κατεχόμενα θα ιδιωτικοποιηθούν.

Σύμφωνα με επισκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μιλώντας στο «τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων», ο Αρικλί δήλωσε ότι εργάζονται έτσι ώστε όλα τα «λιμάνια των κατεχομένων» ιδιωτικοποιηθούν, ενώ για τις «τηλεπικοινωνίες», υποστήριξε ότι θα παραχωρηθεί άδεια και σε τρίτο πάροχο υπηρεσιών GSM με στόχο να αυξηθεί η «ποιότητα των υπηρεσιών του οργανισμού».

Αναφορικά με τα παράνομα λιμάνια, ο Αρικλί δήλωσε ότι θα έρθει στα κατεχόμενα επιτροπή από την Τουρκία για να αξιολογήσει τα λιμάνια και να παρουσιάσει στην τουρκοκυπριακή πλευρά πληροφορίες και εναλλακτικές. Έπειτα, η λεγόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει με τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, είπε.

O Αρικλί ανέφερε επίσης ότι η λεγόμενη κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και του παράνομου λιμανιού στο κατεχόμενο Καραβοστάσι. Το παράνομο λιμάνι στο Καραβοστάσι θα χρησιμοποιηθεί τόσο για εμπορικούς όσο και για τουριστικούς σκοπούς.

sigmalive.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy