Αποτροπιασμός για την σεξουαλική κακοποίηση τετράχρονου από τον πατέρα του

Στις κακοποιητικές πράξεις συμμετείχε και η γιαγιά

Στις κακοποιητικές πράξεις συμμετείχε και η γιαγιά

Το μέγεθος της φρίκης που έζησε αποκαλύπτει η μαρτυρία του 4χρονου αγοριού που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο του τον πατέρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού, Γιάννης Μαρακάκης, είπε ότι όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο πατέρας, ο οποίος είναι γιος ιερέα και βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγο του, πέρασε μερικές ημέρες με τον 4χρονο.

Στις κακοποιητικές πράξεις συμμετείχε και η γιαγιάΌταν επέστρεψε, το παιδί είχε αλλόκοτη συμπεριφορά και πειραματιζόταν με την σεξουαλικότητά του, κάτι που οδήγησε την μητέρα του να ζητήσει την βοήθεια ειδικών, αλλά και να το βιντεοσκοπήσει. Το υλικό αυτό έχει προσκομιστεί στην ανάκριση, στους παιδοψυχολόγους και στον ιατροδικαστή για να έχουν εικόνα των προβληματισμών της μητέρας. Επιπλέον, όπως προέκυψε, το παιδί φέρει σημάδια στο σώμα του.

Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, οι ανακριτικοί υπάλληλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού άλλαζε προς το επιφυλακτικότερο μπροστά στη κάμερα και ο 4χρονος τους αποκάλυψε ότι δεν θέλει την βιντεοσκόπηση γιατί «τα παιχνίδια που έκανα με την γιαγιά και τον μπαμπά μετά τα βλέπαμε στην τηλεόραση».

Το παιδί εξετάστηκε από τους ανακριτικούς υπαλλήλους παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και άρχισε να αποκαλύπτει τη φρίκη που είχε βιώσει. Είπε για τους βιασμούς από τον πατέρα, για τη συμμετοχή της γιαγιάς του, και τα ονόματα που είχαν δώσει στα γεννητικά όργανα του πατέρα και της γιαγιάς.

Ψυχολόγος: Θέλεις να πας στο σπίτι του μπαμπά;

Παιδί: Όχι, με μαλώνει. «Παιδί κακό», με έλεγε.

Ψυχολόγος: Ξέρεις τι είναι αυτό; (του δείχνουν φωτογραφία ανδρικού μορίου)

Παιδί: Αυτό είναι «βίδα». Αυτή είναι μικρή «βίδα» και αυτή είναι μεγάλη «βίδα». Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη «βίδα». Στο σχολείο δεν θέλω να ξαναπάω, γιατί θα με πάρει ο μπαμπάς. Δεν θέλω να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια.

Ψυχολόγος: Σε μαλώνει ο μπαμπάς;

Παιδί: Μου έδωσε σφαλιάρα. Ο μπαμπάς έδινε σφαλιάρες στη γιαγιά όταν παίζαμε «κλέφτες και αστυνόμοι».

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία. Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη ερευνάται αν διακινείτο το υλικό αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy