12χρονος σκοτώθηκε από έκρηξη σε λέβητα σε σχολείο στις Σέρρες

Έκρηξη σε λέβητα σχολικής μονάδας σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις Σέρρες, με αποτέλεσμα ένας 12χρονος να χάσει τη ζωή του.

Η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους στο 9 Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Άμεσα έφτασε στο σημείο κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο και παρέλαβε δύο ακόμα παιδιά που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την ώρα του διαλείμματος. Από την έκρηξη εκτοξεύτηκε σε μεγάλη απόσταση η βαριά πόρτα του λεβητοστασίου και τραυμάτισε θανάσιμα τον 12χρονο μαθητή και ελαφρύτερα τα άλλα δύο παιδιά ηλικίας 10 και 6 ετών.

Βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του δήμου Σερρών και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξαπέλυσε ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Ο Νικόλαος Τσιότσιος είπε ότι είχε ζητήσει να μην γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, αλλά δεν εισακούστηκε από τον δήμο και την Πρωτοβάθμια. Αυτό συνέβη με τις εργασίες για την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με σύστημα γεωθερμίας που τοποθετήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

«Ενώ ήταν να έρθει το Σάββατο ο εργολάβος», είπε ο κ. Τσιότσιος, «και έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δε βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από το δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν. Ήρθαν σήμερα τελικά να κάνουν τη σχετική ρύθμιση και μας είπαν ότι από δω και πέρα δεν θα ανάβουμε το λέβητα πετρελαίου καθώς πλέον το σχολείο θα δουλεύει με γεωθερμία».

Ο διευθυντής υποστηρίζει πως ενημερώθηκε για την έκρηξη του λεβητοστασίου από συνάδελφο εκπαιδευτικό που ήταν στο σχολείο την ώρα που ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τη σχολική μονάδα και βρίσκονταν στο σπίτι του.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy