Συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις υπέγραψαν την συμφωνία για την καταβολή της ΑΤΑ

Οι κοινωνικοί εταίροι στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου ως μεσολαβητή υπέγραψαν σήμερα τη νέα μεταβατική συμφωνία για την καταβολή της ΑΤΑ σε ποσοστό 66,7% του πληθωρισμού (από 50% που ίσχυε βάσει της προηγούμενης συμφωνίας).

Η καταβολή του αυξημένου ποσοστού της ΑΤΑ θα αρχίσει τον Ιούνιο, ενώ ο κοινωνικός διάλογος για την κατάληξη σε ολοκληρωμένη και μόνιμη συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

«Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλους επειδή μαζί προσπαθήσαμε και μαζί καταφέραμε να καταλήξουμε και να συμφωνήσουμε», είπε στις δηλώσεις μετά την υπογραφή ο Υπουργός Εργασίας ευχαριστώντας τους κοινωνικούς εταίρους «για τη συνεργασία και την εποικοδομητική στάση που έδειξαν αξιολογώντας τα δεδομένα με ορθολογισμό και υπευθυνότητα».

«Η χώρα μας», πρόσθεσε, «βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και η Κυβέρνηση μας μπορεί να τις διαχειριστεί αποτελεσματικά με ενότητα και συλλογικότητα, προχωρώντας μπροστά με σταθερά βήματα και βρίσκοντας λύσεις στα δύσκολα προβλήματα».

Τόσο οι εργοδότες όσο και ο συνδικαλιστικές οργανώσεις ευχαρίστησαν τον Υπουργό Εργασίας για τις προσπάθειές του και σημείωσαν ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για συζήτηση και των άλλων θεμάτων που απασχολούν την αγορά εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy