Σε συμβιβαστικές συμφωνίες κάλεσε ο Πρόεδρος τους κοινωνικούς εταίρους

Την πεποίθηση ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμβάλουν στην επίτευξη συμβιβαστικών συμφωνιών με άμεσο θετικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, όπως η Πολιτεία επιδιώκει, και με την πρόσφατη συμβιβαστική πρόταση για την ΑΤΑ που αποσκοπεί προς αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωσή του για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αναφέρει στη δήλωσή του ότι «τιμούμε σήμερα την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως υπόμνηση της σημασίας των κοινωνικών αγώνων που οδήγησαν στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Τόσο η ανάπτυξη της οικονομίας όσο και συνοχή της κοινωνίας, δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να είναι στο επίκεντρο ο Άνθρωπος, αναφέρει.

«Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει ότι οι συνθήκες της εργασίας είναι ασφαλείς και αξιοπρεπείς, ότι οι απολαβές είναι δίκαιες και ικανοποιητικές, ότι οι κανόνες εφαρμόζονται και ότι οι νόμοι τηρούνται χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις», σημειώνει.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η πατρίδα μας «έχει να επιδείξει μια μακρά Ιστορία εργατικής ειρήνης που οφείλεται στην ανεπτυγμένη λειτουργία του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, στο υψηλό αίσθημα ευθύνης και στην ωριμότητα των κοινωνικών εταίρων που υιοθετούν αποφάσεις και πολιτικές, οι οποίες διαχρονικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις δυνατότητες της οικονομίας».

Και σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, καταλήγει, «έχω την έντονη πεποίθηση ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα πράξουν ανάλογα και θα επιτευχθούν συμβιβαστικές συμφωνίες με άμεσο θετικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, όπως η Πολιτεία επιδιώκει μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλει  με την πρόσφατη συμβιβαστική πρόταση για την ΑΤΑ που αποσκοπεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy