Πανσυνδικαλιστική: Αγώνας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ

Καθολικά μέτρα αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων-Δύσκολη η γεφύρωση της διαφοράς

Καθολικά μέτρα αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων-Δύσκολη η γεφύρωση της διαφοράς

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πραγματοποίησαν την Πέμπτη νέα πανσυνδικαλιστική συνάντηση, επικύρωσαν τις αποφάσεις της 5 Ιανουαρίου, για ενωμένο και καθολικό αγώνα για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ.

Καθολικά μέτρα αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων-Δύσκολη η γεφύρωση της διαφοράςΝωρίτερα προηγήθηκε κοινή συνάντηση εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, υπό τον Υπουργό Εργασίας, Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος δήλωσε ότι θα αποφασίσει για το θέμα την ερχόμενη Τρίτη. Κατά την πανσυνδικαλιστική σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την πρωινή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, οι οργανώσεις επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους για διασφάλιση του θεσμού της ΑΤΑ και της φιλοσοφίας της.

“Αναμένουν ότι ο Υπουργός Εργασίας θα αξιοποιήσει το χρονικό περιθώριο που έχει ο ίδιος καθορίσει, έτσι που να υπάρξει θετική κατάληξη με βάση το γράμμα και το πνεύμα της μεταβατικής συμφωνίας του 2017”, αναφέρουν, επικυρώνοντας τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην προηγούμενη σύσκεψη, στις 5 Ιανουαρίου, για ενωμένο και καθολικό αγώνα για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ.

Ωστόσο δεν προβλέπεται γεφύρωση της διαφοράς και ο Υπουργός Εργασίας θα δυσκολευτεί να υποβάλει την Τρίτη μεσολαβητική πρόταση καθότι η εργοδοτική πλευρά επιμένει όχι μόνο στο 50% αλλά και στην σταδιακή κατάργηση της  ΑΤΑ εντάσσοντας και νέα στοιχεία όπως η παραγωγικότητα και η απόδοση των εργαζομένων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy