Εγκύκλιος ΠΑΣΥΔΥ:Η ΑΤΑ συνιστά διαχρονικά κορυφαία κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Όλα έτοιμα για την αυριανή πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση

Όλα έτοιμα για την αυριανή πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση

Η ΑΤΑ συνιστά διαχρονικά μια κορυφαία κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Κύπρο, αναφέρει σε εγκύκλιο προς τα μέλη της η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ, ενόψει της αυριανής πανσυνδικαλιστικής κινητοποίησης.

Όλα έτοιμα για την αυριανή πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση«Για να έχει σήμερα ο εργαζόμενος στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία ένα σχετικά αξιοπρεπή μισθό αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ΑΤΑ που κερδήθηκε σταδιακά στα χρόνια πριν την οικονομική κρίση του 2011», αναφέρει στην εγκύκλιο της η ΠΑΣΥΔΥ.

Προσθέτει πως το 2017 υπογράφηκε τριετής συμφωνία για την ΑΤΑ η οποία προέβλεπε παραχώρηση της στο 50% του δείκτη τιμών καταναλωτή και καταβολή της μια φορά το χρόνο, νοουμένου ότι υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης.

Η συμφωνία, σύμφωνα με την ΠΑΣΥΔΥ, καταλήγει με την πρόνοια ότι «κατά την περίοδο ισχύος της παρούσας Συμφωνίας συνεχίζεται ο Κοινωνικός Διάλογος με στόχο κατά την εκπνοή της περιόδου της παρούσας Συμφωνίας να επιτευχθεί νέα ρύθμιση απόδοσης της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της ΑΤΑ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy