Αξιοποίηση του τέλους 0,4% για μείωση των ΜΕΔ του ΦΙΚΒ ζητά ο ΥΠΟΙΚ

Κάνει λόγο για "εμφανή σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού στον λαϊκισμό και σε μια χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση

Κάνει λόγο για "εμφανή σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού στον λαϊκισμό και σε μια χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση

Τη θέση του για αξιοποίηση του τέλους 0,4% επί της τιμής πώλησης ακίνητης περιουσίας για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, καθώς και την ανάγκη εξέτασης του ζητήματος της απαίτησης €45 εκ. από την Κυβέρνηση που ήταν εγγυητής αυτών των δανείων, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Κάνει λόγο για "εμφανή σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού στον λαϊκισμό και σε μια χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευσηΜιλώντας για “εμφανή σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού στον λαϊκισμό και σε μια χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον προσφυγικό κόσμο στην προσπάθειά τους να φθείρουν τη νέα Κυβέρνηση” κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων την Τρίτη στην οποία παρευρέθηκε, ο κ. Κεραυνός σημείωσε ότι “τόσο ο ίδιος, όσο και η Κυβέρνηση, πάντα θα αντιμετωπίζουν με κάθε θετικό τρόπο τα αιτήματα και τα προβλήματα του προσφυγικού κόσμου”.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο ίδιος ανέφερε ότι τα 11 αιτήματα του Φορέα έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο και εκκρεμεί προς συζήτηση το θέμα του τέλους 0,4% ώστε να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βρίσκονται σήμερα σε ποσοστό πέραν του 65%.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρία ο Υπουργός τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα απαίτησης €45 εκ. από την Κυβέρνηση που ήταν εγγυητής σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Φορέα και επί τούτου να αρχίσει ένας παραγωγικός διάλογος με τον Φορέα, ώστε να συναποφασιστεί ο καλύτερος τρόπος διάθεσης των εσόδων από το τέλος, με μοναδικό γνώμονα το όφελος του Φορέα και των προσφύγων.

“Η νέα Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ενέσκηψε σθεναρά στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του προσφυγικού κόσμου, με αδιαμφισβήτητη απόδειξη το σημαντικό Σχέδιο για διάθεση καινούργιων και ασφαλών προσφυγικών κατοικιών, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να εκπονήσουν, αφήνοντας τις προσφυγικές κατοικίες σε κακή κατάσταση και στο έλεος των φυσικών φαινομένων”, ανέφερε στη γραπτή του δήλωση ο Υπουργός, καταλήγοντας ότι “επί του θέματος, ας μη φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy