Αισιόδοξος ότι τα εργασιακά που εκκρεμούν θα λυθούν τον Μάρτιο ο Ν. Χριστοδουλίδης

Συνάντηση σήμερα με την ηγεσία της ΣΕΚ

Συνάντηση σήμερα με την ηγεσία της ΣΕΚ

Αισιοδοξία ότι τα εργασιακά θέματα που εκκρεμούν θα μπορέσουν να επιλυθούν εντός Μαρτίου, εξέφρασε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στη ΣΕΚ.

Μιλώντας σε στελέχη και μέλη της ΣΕΚ στη Λευκωσία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι, ήδη, πριν αναλάβει καθήκοντα, θέλει «να ξεκινήσουμε να βρίσκουμε λύσεις». Σημείωσε ότι μετά τη συνάντησή του με τη ΣΕΚ θα συναντηθεί και με άλλους φορείς, ώστε, εντός του Μαρτίου, «να έχουμε αποτελέσματα, να έχουμε καταλήξει σε σημαντικά εργασιακά θέματα».

Συνάντηση σήμερα με την ηγεσία της ΣΕΚΟ εκλεγμένος Πρόεδρος σημείωσε ότι με την επίσκεψή του στη ΣΕΚ θέλει να στείλει δύο μηνύματα. Το πρώτο είναι η δημόσια αναγνώριση του διαχρονικού ρόλου που διαδραματίζει η ΣΕΚ «σε όλους τους αγώνες του κυπριακού λαού» αλλά και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης στην Κύπρο. «Και σήμερα ήρθα εδώ ακριβώς για να δείξω την εκτίμηση μου για τον ρόλο που διαδραματίζετε, που είναι καθολικά αναγνωρισμένος και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε το επόμενο διάστημα αρκετές προκλήσεις που αφορούν τα εργασιακά θέματα, για τις οποίες είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Το δεύτερο μήνυμα που θέλει να δώσει σε σχέση με την επίσκεψή του στη ΣΕΚ είναι ο συμβολισμός της τήρησης της υπόσχεσής του. Όπως είπε, κατά την επίσκεψή του στη ΣΕΚ την περασμένη βδομάδα, «μου είπατε ότι αποφασίσατε να στηρίξετε τη δική μου υποψηφιότητα και είχα υποσχεθεί ότι, εάν και εφόσον εκλεγώ, η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι εδώ στη ΣΕΚ».

Σημείωσε ότι ο συμβολισμός μέσα από αυτή την τήρηση της υπόσχεσής του, «είναι για να στείλω ένα μήνυμα ότι όσα υποσχεθήκαμε κατά της διάρκεια της προεκλογικής μας εκστρατείας, εμείς θα τα τηρήσουμε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας. Δεν ήταν απλά κουβέντες για να κερδίσουμε την ψήφο του κυπριακού λαού και την επομένη των εκλογών να ξεχάσουμε τι υποσχεθήκαμε».

Όπως ανέφερε, μέσα από τον διάλογό του με την κοινωνία «πήγαμε κοντά στον κόσμο, ακούσαμε, προβληματιστήκαμε και βάση όλων αυτών των συζητήσεων χτίσαμε το πρόγραμμά μας».

Πρόσθεσε ότι προσβλέπει στη συνεχή συνεργασία με τη ΣΕΚ και ότι οι πόρτες του Προεδρικού θα είναι συνέχεια ανοιχτές για όλα τα θέματα. «Η ΣΕΚ, ο κόσμος γενικότερα των συντεχνιών θεωρώ ότι είναι μαζί μας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

«Ο τόπος μας πέρασε δύσκολες στιγμές και έχετε επιδείξει μια μοναδική υπευθυνότητα στα ευρωπαϊκά δεδομένα, καμιά φορά παρεξηγίσμη, αλλά στο τέλος της ημέρας αναγνωρίζεται η υπευθυνότητα και είναι κάτι στο οποίο προσβλέπω ότι θα γίνεται στη δική μας περίπτωση με απόλυτο δικαίωμα, και θέλω να το κάνετε», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «όποτε νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε δημόσια κριτική, πρέπει να γίνεται δημόσια κριτική. Δεν είμαστε εδώ για να συμφωνούμε σε όλα».

«Έχει όμως σημασία να έχουμε τη θέληση να καταλήξουμε σε συμφωνία και είναι αυτό που έχετε αποδείξει διαχρονικά και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι αυτό θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης», σημείωσε.

Αναφέροντας ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας είναι κοινά και γι’ αυτούς που τον ψήφισαν και γι’ αυτούς που δεν τον ψήφισαν, είπε ότι είναι εφικτός στόχος, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, «να αγωνιστούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κοινά προβλήματα».

Επανέλαβε την αισιοδοξία του για μία κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, την οποία θεωρεί αναγκαιότητα για τον τόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές προκλήσεις.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, καλωσόρισε και συνεχάρηκε τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του.

«Το ταξίδι ξεκίνησε και συνειρμικά και ουσιαστικά από τη ΣΕΚ το καλοκαίρι. Άτυπα σε πρώτο στάδιο. Κατάφερες να ξεπεράσεις τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλοπες. Δεν παρασύρθηκες από τις Κίρκες και κλείνεις το ταξίδι, πριν αναλάβεις επίσημα τα καθήκοντά σου, εδώ στη ΣΕΚ, η οποία σ’ έχει στηρίξει στον δεύτερο γύρο, κάνοντας τη δική της υπέρβαση, τόσο ο μηχανισμός του κινήματος αλλά και τα μέλη και τα στελέχη της ΣΕΚ», ανέφερε.

Ο κ. Μάτσας είπε ότι, ως ΣΕΚ, θα βρίσκονται δίπλα τον Πρόεδρο «για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα σου, στη βάση των θεμάτων που βρίσκονται στη δική μας σφαίρα δραστηριότητας», αλλά την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η ΣΕΚ,  διατηρώντας την πολιτική και κομματική της ανεξαρτησία θα είναι η πρώτη που, αν χρειαστεί, θα κάνει καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική. «Η ΣΕΚ πολιτεύεται και συνδικαλίζεται, όχι στη βάση του ποιος κυβερνά αλλά στη βάση του πώς κυβερνά», ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy