Η προμελετημένη δολιοφθορά  Τουρκίας -Κατάρ

Από καιρό προετοίμαζαν το χτύπημα κατά του επενδυτικού πακέτου για να διασύρουν  και διαπομπεύσουν  την Κυπριακή  Δημοκρατία

Από καιρό προετοίμαζαν το χτύπημα κατά του επενδυτικού πακέτου για να διασύρουν  και διαπομπεύσουν  την Κυπριακή  Δημοκρατία
????????????????????????????????????

 

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Δεν προκάλεσαν  καμιά έκπληξη τα δημοσιεύματα του Τ/κ Τύπου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στα κατεχόμενα , για επενδύσεις από το Κατάρ στο Βαρώσι

Από καιρό προετοίμαζαν το χτύπημα κατά του επενδυτικού πακέτου για να διασύρουν  και διαπομπεύσουν  την Κυπριακή  Δημοκρατία

και την  αναγνώριση του ψευδοκράτους .

Άρθρο του Τζαν Ατακλί που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη Avrupa με τίτλο: «Μήπως το Κατάρ έβαλε στο μάτι το Βαρώσι ;» και το οποίο δημοσιεύεται στο ενημερωτικό δελτίο του ΓΤΠ, αναφέρονται τα εξής:

«Αναμφίβολα το Κατάρ είναι η χώρα με την οποία η κυβέρνηση ΑΚΡ ή πιο σωστά ο Ερντογάν έκτισε τις πιο στενές διπλωματικές σχέσεις. Σχεδόν από τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του μέχρι σήμερα συνεχίστηκαν με το Κατάρ οι καλύτερες σχέσεις. Αυτή την χώρα επισκέφθηκε πιο πολύ ο Έρντογαν. Το Κατάρ έχει πολύ μεγάλα κεφάλαια στην Τουρκία.

Σε κάθε εταιρεία που μπορείτε να σκεφτείτε έχει μερίδιο το Κατάρ. Πλέον δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό οφείλεται στην αγάπη του Κατάρ για την Τουρκία ή αν μηχανεύονται άλλα πράγματα.

Μετά από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Έρντογαν πάλι θα πάει σε αυτή την χώρα. Επιπλέον, στην περιοδεία υπάρχει και η στάση της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης λένε ότι θα έρθουν περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτές τις τρεις χώρες.

Όμως, άκουσα ακόμα έναν ψίθυρο σε σχέση με την περιοδεία στο Κατάρ. Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης, το Κατάρ μπορεί να ανακοινώσει ότι θα αναγνωρίσει την «τδβκ», λένε. Στην πηγή των ψιθύρων υπάρχει και ο ισχυρισμός ότι «το Κατάρ έβαλε στο μάτι το Βαρώσι». Ξέρετε, άνοιξε μερικώς η περιοχή του Βαρωσιού που ήταν κλειστή για εγκατάσταση από την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου και εντεύθεν. Λέγεται ότι θα υπάρξουν πολύ σοβαρές επενδύσεις εδώ και ότι θα γίνει ένα τουριστικό κέντρο. Οι ιδιαιτερότητες του Βαρωσιού ανοίγουν την όρεξη και πάρα πολλών ατόμων στην Τουρκία. Μάλιστα λέγεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων, Μετίν Φεϊζίογλου έγινε πρέσβης στην ΤΔΒΚ απλώς και μόνο για να ωφελήσει στο άνοιγμα του Βαρωσιού για ανάπτυξη. Ιδού, σε αυτό το άνοιγμα για ανάπτυξη προσπαθεί να πάρει μερίδιο το Κατάρ, λένε. Το Κατάρ σήκωσε κιόλας τα μανίκια, λένε, για χρηματοδότηση των νέων κτηρίων που θα φτιαχτούν, των ξενοδοχείων και των εγκαταστάσεων. Για τον λόγο αυτό θα αναγνωρίσει την τδβκ, λένε».Αυτές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν είναι καθόλου αβάσιμες, ούτε και ξεκίνησαν  τώρα οι μεθοδεύσεις για τις επενδύσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο  παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Τουρκία έχει μακροχρόνιους σχεδιασμούς για όσα εδάφη έχει καταλάβει δια της βίας όπως και για το 1/3 των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όταν το 2019 έφθανε στην Κύπρο το Καταρινό Αλ Τζαζίρα για να κάνει δήθεν ρεπορτάζ και έρευνα για το Επενδυτικό Πρόγραμμα είχε κατά νου πού θα χτυπούσε.  Την οικονομία της Κύπρου, την διαπόμπευση και τον εξευτελισμό της ως κράτος διεφθαρμένο και αναξιόπιστο .

Το πέτυχε γιατί βρήκε βοήθεια εκ των έσω και πρόθυμους να μαστιγώνουν την ίδια τους την χώρα.  Στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια για να καταδικάσουν  δικαίους και αδίκους και ο Αλ Τζαζίρα δέχονταν  τα συγχαρητήρια για  τις «αποκαλύψεις» του. Δημιουργήθηκε ένας όχλος παρασύροντας  πολιτικά κόμματα, θεσμούς και ότι άλλο υπήρχε όρθιο για να αντισταθεί σε αυτή την  δολιοφθορά που προμελετημένα  και μεθοδικά τροχοδρομούσαν Τουρκία και Κατάρ για να προετοιμάσουν το έδαφος .

Κανένας ωστόσο από τους πολιτικούς ταγούς δεν βγήκε να υποστηρίξει πως ότι έκανε τότε η Κύπρος το έκαναν στο εκατονταπλάσιο η Βρετανία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία , η Μάλτα και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Με τούτα δεν υποστηρίζουμε πως το Πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων δεν ήταν διάτρητο με πολλά κενά , παρατυπίες και προχειρότητες αφήνοντας   εκτεθειμένη την Κύπρο.

Εκτεθειμένη στην διαπόμπευση άφησαν την Κύπρο και κάποιοι επίορκοι βουλευτές που έδωσαν διαβαθμισμένα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Καταρινό  τηλεοπτικό δίκτυο.  Ένα  ποινικό αδίκημα που αφέθηκε ατιμώρητο και κανένας πλέον δεν μιλά ούτε και θέτει ζήτημα να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όσοι διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα του κράτους. Δικαιοσύνη αλ α καρτ ή σκοπιμότητες μικρόψυχες για να ξεμπερδεύουν με 3-4 εξιλαστήρια θύματα;

Περιέργως ή  κατά σύμπτωση (; ) όταν το 2019 το Αλ Τζαζίρα βρισκόταν στις ελεύθερες περιοχές με δημοσιογράφους του να «μεταμφιέζονται»  σε επενδυτές, ο Ερντογάν  πραγματοποιούσε ακόμα μια παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα. Αυτή η διαβολική σύμπτωση μπορεί να μην έχει μεγάλη  σημασία αλλά όπως φαίνεται τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Τώρα που ο Τ/κ τύπος αποκαλύπτει τις βλέψεις του Κατάρ για μεγάλες επενδύσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο   πολιτικά κόμματα και θεσμοί ήπιαν το αμίλητο νερό. Περίεργο. Δεν ενοχλήθηκαν ; Δεν τους ενδιαφέρει που ένα κράτος με διαπιστευμένο πρέσβη στη Κυπριακή Δημοκρατία  σε συνεργασία με τον Τούρκο εισβολέα επιχειρεί  να επενδύσει παράνομα σε εδάφη που σφετερίζεται η Τουρκία;

Μήπως δεν γνωρίζουν πως αυτά τα εδάφη ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και χιλιάδες  Ε/κ για 49 χρόνια βλέπουν με τα κιάλια τις περιουσίες τους;

Είναι γνωστό τοις πάσι   ότι το Κατάρ ξελάσπωσε πολλές φορές την Τουρκία από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, ρίχνοντας δισεκατομμύρια δολάρια στον τουρκικό κορβανά. Με πολλά δισεκατομμύρια  επένδυσε σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας , λιμάνια αεροδρόμια ακόμα και το χρηματιστήριο της Τουρκίας λέγεται ότι του ανήκει.

Και τώρα αφού πέτυχε το στόχο να διαπομπευθεί η Κύπρος και να της μείνει η ρετσινιά ως κράτος διαφθοράς, έρχεται να επενδύσει σε εδάφη που παράνομα αποκτήθηκαν ύστερα από μια διεθνή συνωμοσία σε βάρος μια χώρας και ενός λαού που αγωνίζεται για 50 σχεδόν χρόνια να δικαιωθεί.

Και κανένας δεν μιλά. Κανένας δεν διαμαρτύρεται .Ούτε καν εγείρεται θέμα από το νόμιμο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας να θέσει θέμα παραβίασης των ψηφισμάτων  του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ούτε και οι ταγοί της Ε.Ε. θέλουν να ενοχλήσουν την Τουρκία γιατί οι ανάγκες  στο ΝΑΤΟ έχουν προτεραιότητα. Γαργάρα φαίνεται να έχουν γίνει και οι καταγγελίες κατά του Κατάρ για χρηματοδοτήσεις ευρωβουλευτών και Θεός οίδε πότε θα εκδικαστεί η πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Τώρα η προσοχή Ε.Ε. και ΗΠΑ  είναι στην Ουκρανία και τα άλλα δισεπίλυτα και ακανθώδη προβλήματα μπήκαν στο ψυγείο.

Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν κρεμαστεί στα μανταλάκια της αναξιοπιστίας και τα κατεχόμενα βρίσκονται στο παρά πέντε της ενσωμάτωσης   με την Τουρκία.

Στη γύρα ο  Ερντογάν για νέες χρηματοδοτήσεις

Μετά την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα όπου έφτασε ανήμερα της 49ης επετείου της τουρκικής εισβολής, η επόμενη επίσκεψη του θα είναι στο Κατάρ. Θα επισκεφθεί επίσης την Σαουδική Αραβία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τ/κ τύπου κατά την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου θα συζητηθούν όλες οι πτυχές των σχέσεων της Τουρκίας με τις εν λόγω χώρες και οι εργασίες για προώθηση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς και έργα κυρίως στην οικονομία και στις επενδύσεις.

Προτού είναι αργά ας ευαισθητοποιηθούν πολιτική ηγεσία και κρατούντες ώστε η προμελετημένη δολιοφθορά Τουρκίας-Κατάρ να μην μπει σε τροχιά υλοποίησης . Οι κατόπιν εορτής θρήνοι και οδυρμοί  για χαμένες πατρίδες δεν ωφελούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy